Close Cart Box

Вашата кошница е празна!

Знаме на Румъния 14 х 21 см.

  • Модел: Знаме на Румъния 14 х 21 см.
  • Наличност: В наличност
  • 2.00лв.Знамето на Румъния в размери 14 х 21 см. Подходящо е за носене в ръка или поставяне на бюро с подходяща стойка.

Стандартния модел се предлага само с джоб за нанизване, без дръжка или стойка.

Стойка която можете да намерите ТУК   

Материал: Полиестер

 

Гербът на Румъния е приет на 10 септември 1992 г. от румънския парламент като официален символ на страната.

 

В центъра на герба е поставен златен римски орел. Същият орел е изобразен и на гербовете на окръг Арджеш и градовете Питещ и Куртя Де Арджеш. Орелът символизира династията на Басарабите, които допринасят много за просъществуването на Влашко. Също така символизира римските корени на румънците, храброст, решителност, стремеж към по-високи върхове, сила. Оцветеният в лазурно (синьо) щит символизира небето. Орелът държи в нокти символите на властта – меч и жезъл. Мечът е препратка към молдовския владетел Щефан Чел Маре (Стефан Велики, 1456-1504), познат още под името “Рицар на Христа”. Жезълът припомня за Михай Витязул (Михай Храбри, 1593-1601), който първи е обединил румънските земи.

 

Вижте информация за най-евтината доставка ТУК

Znamena-flagove.com онлайн магазин за евтини знамена

 

 

 

 

 

 

 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Подобни продукти

Етикети: румънско знаме, румънски флаг, знаме на Румъния, флаг на Румъния, знамена, флагове, сайт за знамена, сайт за флагове, национални флагове, национални знамена, магазин за знамена, магазин за флагове, сайт за знамена, сайт за флагове